Пізнати Донбас: відео і тексти, 1941-2013

Зараз небайдужими людьми багато пишеться про Донбас, його культуру, особливості менталітету тощо. До мешканців столиці та інших регіонів поступово доходить важливість глибокого порозуміння з нашими земляками, які живуть на Сході. Протягом минулих років на цьому блозі було розміщено чимало дописів під загальною назвою “Пізнати Донбас”, і вашій увазі пропонується їх повна підбірка:

(до списку додано деякі статті про Кривий Ріг, оскільки він має схожий характер з промисловим Донбасом)

Опубліковано у культурне, історичне. Додати до закладок постійне посилання.

2 Responses to Пізнати Донбас: відео і тексти, 1941-2013

  1. mamache коментує:

    Тарасе, дякую дуже, якраз збиралася по Вашому блогу пошаритися у пошуках фільмів про копанки. а ось іще цікава тема для роздумів: криворізькі “бігуни” – підліткові угрупування. http://kri.com.ua/4221-beguny-istorija-glupojj-vojjny.html

    подивіться, і можемо обговорити. я дуже уважно читала, зокрема, обговорення цієї теми на криворізьких форумах (по тегах спробуйте).

    • Taras Tronka коментує:

      Доброго дня, Олено! Уважно прочитав ваше посилання. Зважаючи на те, як людей зачепило і досі тримає – це були помітні події. Дуже цікаво, я як чоловік, і в минулому – хлопчик, можу добре вдчути тих хлопців – і запал гри у війнушку, і порожнину розчарування після того, як усвідомлюєш смерть і зараз – дорослим – оглядаєшся назад. Моя думка – про такі речі, як і все сильне, що траплялося з нами, треба говорити. Говорити, доки не виговориться, і не переживеться до кінця, до теплої і ледь гіркої памяті.

Напишіть, що ви думаєте з цього приводу

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.